IQ4

Сензорите IQ4 150MP Backside Illuminated (BSI) въвеждат новия стандарт на технологията в пълноформатния среден формат. Свръхефективният пикселов дизайн на 150-мегапикселовия BSI сензор на IQ4 води до непрекъсната регистрация на светлина в рамките на всеки пиксел като директно преобразува по-точно изображение с подобрен цвят, детайлност и обработка на шума в RAW файла.

Подобно на тялото Phase One XF въведено през 2015 г., в основата на IQ4 е платформата Infinity която създава нова среда за напредък в качеството на изображението, оптимизация на работните процеси и разработване на нови функции. Платформата Infinity е създадена за да расте, разширява и адаптира, позволявайки на инженерите от Phase One да проучат нови възможности в областта на цифровите изображения и да осигурят постоянен поток от нови иновации за да сте сигурни, че можете да работите на най-високо професионално ниво сега и в бъдеще.

Авангардното ядро за редактиране на RAW на Capture One е директно интегрирано в платформата Infinity, осигуряващо разширен контрол във визуализацията, настройките на изображенията и отваряне на вратата за бъдещо персонализиране на RAW файла по време на снимане. Capture One Inside осигурява най-ефективния и контролиран работен процес приближаващ по-близко от всякога, заснемането и пост-процеса.

Днес Capture One Inside доставя:

• IIQ RAW файл „Стил“ интеграция
• Обработка на JPEG във фотоапарата
• Подобрено качество на изображението и ефективност на визуализацията
• Подобрен Live View, по-бързи скорости на кадрите, нови инструменти

Цифровите пълноформатни сензори за средния формат които се намират в XF, IQ4 Camera Systems са 1,5 пъти по-големи от размера на сензора в безогледалния среден формат. Те ви позволяват да регистрирате повече информация предоставяйки повече детайли и впечатляващи резултати, така че да можете да постигнете творческата си визия направо от камерата. С разширената изходна гъвкавост осигурена от високата разделителна способност и до 15 бленди динамичен диапазон(в процес на тестове, според нас ще са повече), вашите опции в работния процес растат прогресивно.

Future-Proof Tethering Options

Wireless  безжичното свързване може да се използва за прехвърляне на RAW файлове в Capture One директно по време на снимане, като допълнение към запазването им в камерата. Това решение може да се използва за резервно копие или като част от персонализиран работен процес.

Ethernet – дава възможност за напълно персонализиран и интегриран динамичен работен процес, осигуряващ възможността за работа със или чрез всяко поддържащо Ethernet устройство. В допълнение дългите дължини на кабелите и мощността осигурени чрез Ethernet премахват опасенията свързани със захранването на камерата или дължината на кабела.

USB-C – осигурява стандартен тип порт за удобно свързване към широка гама от обичайни устройства. USB-C също така предлага множество опции за интегриране на захранването.

Ethernet и USB-C позволяват трансфер на данни и системна интеграция без необходимост от допълнителни аксесоари – прехвърляне от локалното хранилище до всеки хост, без да се изважда картата. С разнообразни дължини на кабелите Ethernet и USB-C могат да бъдат конфигурирани точно така, че да отговарят на нуждите на работения Ви процес.

Power Management

Споделянето на мощност в XF ви позволява да смените батерията на цифровият гръб или XF тялото поотделно, без прекъсване на системата или прекъсване на работния процес, докато другата батерия се зарежда.
С IQ4 се постига допълнително увеличаване на мощността благодарение на опциите Power over Ethernet (PoE) и USB-C, които са в състояние да осигурят захранване директно към камерата. Ethernet tethering и PoE осигуряват непрекъснат процес на работа при снимане в студиото, докато външните банки за захранване могат да бъдат използвани за удължаване на времето за работа на локация.

С записа на XQD и SD картата, IQ4 ви дава гъвкавостта да съхранявате записаните файлове по начин, който е подходящ за вашия работен процес – запазвате резервен RAW, записвате JPEG във втората карта или просто разширявате общото ви съхранение, така че да можете да се фокусирате върху всеки кадър.

XQD улеснява по-бързото заснемане и скоростта на предаване на данни, като гарантира, че вашият работен процес остава гладък и ефективен, дори когато правите 16-битови RAW изображения. IQ4 е подготвен за поддръжка и на CFexpress.

SD улеснява по-гъвкавия работен процес с широко използван тип карта. Можете да използвате SD като втора карта, за да разширите общото ви хранилище, като огледално копие на основната ви карта или като JPEG съхранение заедно с първичното заснемане на RAW. SD е широко използван и лесно намиращ се тип карта, който се е превърнал в стандарт в фотографията. Лесно можете да прехвърляте изображения на поддържано устройство в локация без да използвате допълнителни аксесоари или кабели, за по-бързи редакции, клиентски доказателства или резервни копия.

 

IQ4 150MP

82 121 лв.

IQ4 цифровите гърбове се доставят с 5 Години гаранция + 5 Години допълнителна гаранция.

Поръчай

 

×
XF

XF Phase One тяло е най-универсалната платформа за фотография от висок клас. То поддържа повече от петдесет различни цифрови гръбове и осемдесет различни обективи от различни марки, предлагащи несравним контрол, производителност, прецизност и надеждност.

Персонализиране и контрол

За напълно персонализиран работен процес задайте действия на бутоните и клавиатурата на камерата така, че най-използваните от вас инструменти да са точно на пръстите.
Също така имате възможност да запазите до 3 потребителски настройки и да превключвате между тях, за да отговаряте на конкретни изисквания за заснемане, или да ги зареждате без усилие в каквато и да е XF Camera System.

Автоматично фокус „Пчелна пита“ – Honeybee Autofocus Platform (HAP)

Платформата за автоматично фокусиране (HAP) е напълно автоматизирана система за автоматично фокусиране на Phase One. Подобно на останалата част от системата XF Camera, архитектурата на HAP позволява достъпни за потребителите актуализации, както и хардуерни ъпгрейди, които ще разширят и подобрят системата за автоматично фокусиране, за да отговарят на пазарните изисквания за идните години.

Интуитивни инструменти за фокусиране

Управление на Светкавица

Пълно управление на системата Profoto Air директно с вашата XF камера – контрол, синхрон и достъп до 6 групи светкавици Profoto. Използвайте измерването Profoto Air TTL, за да постигнете последователни резултати.

Прегледайте продължителността на импулса, изходната мощност и времето за синхронизиране на светкавицата с просто визуално представяне непосредствено след заснемането.

Управление на вибрациите

„Vibration delay“ използва вътрешния сеизмографски инструмент, за да изчака, докато условията станат спокойни преди да започне заснемането, а вибрационният анализ ви позволява да видите вибрациите които се наблюдават по време на снимане.

Автоматизирани творчески инструменти

Инструменти за анализ

Подравняване

Инструментът за изравняване осигурява бърза и точена визуален помощ като гарантира, че камерата е на ниво както в хоризонтална, така и в вертикална равнина и е особено полезна когато камерата е монтирана на статив.

 

XF Camera Body с Призмен Визьор

14 760лв.

Поръчай

 

×
IQ4 100MP Trichromatic

Безкрайни възможности в чист цвят
101-мегапикселовият трихроматичен сензор, проектиран с фокус върху заснемането на чисти и нюансирани цветове, определя стандарта за цифрово цветно заснемане. Той е способна да възпроизвежда по-близо от всякога определението за цвят, което човешкото око вижда. Построен на платформата Infinity с Capture One Inside, XF IQ4 100MP Трихроматична камера система предлага гъвкавост на работния процес, като същевременно позволява безкрайни творчески възможности в чист цвят.

Трихроматичен сензор
Цветовият матричен филтър на трихроматичния сензор е проектиран така, че да приеме единствено точната дължина на вълната на светлината, което ни позволява да постигнем най-цветните нюанси по възможно най-естествения начин. Това означава, че сензорът улавя напълно наситени цветове и може да заснеме всички нюанси на синьо, зелено и червено, точно както се разкрива самата сцена. Безкомпромисната природа на цветопредаването от сензора в Трихроматика, води до изображение на RAW което отразява отблизо онова което човешкото око вижда, направо от камерата, и оставя цветовите възможности за широко отворено творческо редактиране.

Построен на платформата Infinity
В основата на IQ4 е платформата Infinity, която създава нова основа за напредък в качеството на изображението, оптимизация на работните процеси и разработване на функции. Платформата Infinity е създадена за да расте, разширява и адаптира, позволявайки на инженерите от Phase One да проучат нови възможности в областта на цифровите изображения и да осигурят постоянен поток от нови иновации, за да сте сигурни, че можете да работите на най-високо професионално ниво сега и в бъдеще.

IQ4 100MP Trichromatic

75 000 лв.

IQ4 цифровите гърбове се доставят с 5 Години гаранция + 5 Години допълнителна гаранция.

Поръчай

×
IQ4 150MP Achromatic

Вашата най-голяма творческа визия в изискания черно-бял цвят

XF IQ4 150MP ахроматна камера система, построена на платформата Infinity с Capture One Inside, регистрира ясни изображения с висока разделителна способност, които се простират извън видимия спектър на светлината, която окото може да види. Разширявайки вашите творчески възможности, като в същото време премахвате цвета от уравнението. XF IQ4 150MP ахроматична камера системата е с висока резолюция в най-чиста форма.

Ахроматичен сензор
Ахроматичният 151-мегапикселов BSI сензор се произвежда без цветния филтър на Байер, което позволява светлината да достига до сензора без препятствия. Без филтъра всеки пиксел на сензора улавя значително повече светлина, осигурявайки абсолютен детайл и яркост.
Ахроматичният сензор може да улови много повече, отколкото невъоръженото око е в състояние да види тъй като е предназначен да улови по-широк спектър от светлината. С възможността за заснемане на светлина извън видимия спектър, творческите възможности за инфрачервени приложения са безкрайни, което прави Ахроматика най-чувствителната към светлина средноформатна цифрова система.

 

IQ4 150MP Achromatic

91 500 лв.

IQ4 цифровите гърбове се доставят с 5 Години гаранция + 5 Години допълнителна гаранция.

Поръчай

×
IQ3 100MP

Върхово професионално качество на изображението

В продължение на 25 години Phase One премества границите в качеството на цифровото изображение, за да помогне на професионалните фотографи да се откроят. С камерата XF 100MP, нашата страст се събира в една интегрирана система, която се разраства и се променя с изискванията на пазара от 2015 г. насам.

С XF IQ3 100MP камера система, крайното качество на изображението е съчетано с изключителна творческа свобода, което ви помага да създавате нови шедьоври.

„Невероятното количество детайли ми дава творческа свобода за разлика от която и да е друга камера … затова снимам с XF 100 MP“
Джонас Йенсен, Бюти фотограф

Пълнокадров Среден Формат
Пълнокадровият сензор, намиращ се в XF IQ3 100MP Camera System, е 1,5 x в сравнение с размера на сензора в безогледалните средни формати, това ви позволява да заснемете повече информация, предоставяйки повече детайли и впечатляващи резултати, за да постигнете творческата си визия направо от камерата. С разширената гъвкавост на принт размера, осигурена от високата разделителна способност и до 15 бленди динамичен диапазон, вашите опции в работния процес растат неимоверно.

Разделителна способност от 101 мегапиксела
Високопроизводителният 101-мегапикселов CMOS сензор, намиращ се в XF IQ3 100MP Camera System, бе сътворен съвместно със Sony, със специален фокус върху постигането на върха в професионалното качество на изображението.

15 бленди динамичен обхват
Системата Phase One XF IQ3 100MP предлага изключителни 15 бленди от динамичен обхват, запазвайки спиращи дъха детайли както в светлините, така и в сенките. Това е най-ефективната система от гледна точка на динамичния диапазон, който може да предложи светът на средния формат. Системата Phase One XF 100MP е проектирана да предостави детайлите и несравнимото качество, което е от съществено значение за най-взискателните фотографи в света.

Електронен затвор
Електронния затвор (ES) ви позволява да заснемате изображения без отделен подвижен компонент. Първият за средния формат е въведен с Feature Update # 3, технологията за ролетни ламели дава пълен контрол на заснемането от цифровия гръб, разширяване на контрола и приложенията.

XF Интеграция и Отворена Платформа
IQ3 доставя решение, което е едновременно модулно и надеждно за бъдещето. IQ3 придобива огромна функционалност и предимства на работния процес, когато се използва като част от XF Camera System, но може да се използва и с различни други камери за гъвкавост на творчеството и специфични за проекта нужди.
Гъвкавата модулност на XF Camera System и нейният безпроблемен, богат на функции и персонализиран работен процес помагат на професионалистите да реализират най-взискателните творчески визии. Системата XF Camera позволява широк избор на обективи с висока разделителна способност на Schneider Kreuznach и специално създадени IQ цифрови гръбове, които да бъдат комбинирани с персонализирани настройки за заснемане, за ефективен и висококачествен RAW изход.

Независимо от избора на система, от 2015 г. IQ3 периодично предоставя иновативни подобрения на функциите, насочени към подобряване на професионалните работни потоци. Чуваме нуждите на нашите фотографи, за да насочим нашето развитие в създаването на иновации в работния процес, които непрекъснато осигуряват най-висок професионален стандарт.

 

IQ3 100MP

49 260 лв.

IQ3 цифровите гърбове се доставят с 1 Година гаранция .

Поръчай

×